Wedstrijdverslag VVE 1: MAND

Wedstrijdverslag VVE 1: MAND

6 oktober 2020 8:45

Jurryt Jonkman

Westerkwartier – Eastermar
Zaterdag jongstleden stond in de 5eklasse C de eerste wedstrijd van het publiekloze tijdperk op de rol.De heren van de Boon mochten het opnemen tegen het sterk aan de competitie gestarte Westerkwartier. De gastheren hadden evenals de Eastermarders maar liefst drie punten weten te halen uit de eerste twee wedstrijden. Door de nodige blessa’s en gepikeerden in de selectie hadden Edwin Boonstra en leider Jille van der Wal te maken met een knap uitgedund prutje spelers.

Ze besloten te beginnen met de volgende elf heren: Achterin kreeg de enigszins gekalmeerde Max Dam de leiding over Rindert ‘schoenpoets’ Venema, Knilles Kootstra, Jurryt Jonkman en Jurre Dam. Op het middenveld mocht Harm Tseard Heidbuurt de heren Sijtse Nijboer en Menno Dijkstra in het gareel houden. Voorin was Willem Veenstra de baas over Jan Jochum Kootstra en Jelle ‘deluie’ van der Bij. Op de bank zaten Jappie van der Bij, Richard Brouwer en Mike Okkema. De tijdelijk van een blessure herstelde Simon Dijkstra maakte de bank compleet.

 
Voordat mun uit Eastermar vertrok kwam kledingman Floris Mols nog wat nieuwe Eastermar shirts uitdelen. Toen hij klaar was met dit werk en in de auto stapte besloot Menno Dijkstra de hele stoet braaf achter hem aan te sturen. Toen Mols de auto echter voor zijn huis parkeerde kwam Menno er na een tiental minuten wachten achter dat Floris niet echt van plan was mee te gaan naar Niebert…
 
 
 
Nadat aanvoerder Jonkman voor het eerst dit seizoen de toss niet wist te winnen mocht Eastermar de aftrap verzorgen.
Waar Eastermar zich had ingesteld op een serieus zware pot kwam het in het eerste kwartier van een warme kermis thuis. De gasten hadden de wedstrijd compleet in het beheer en creëerden brutaal kans na kans. Dit resulteerde in de 25e minuut in een doelpunt van Jelle van der Bij, die de bal vanaf de linkerzijde van de zestien prachtig in het verre zijnet deponeerde: 0-1!
 
Exact tien minuten later draaide Sijtse weer eens heerlijk weg van een van zijn directe tegenstanders. Deze trapte hem vervolgens ietwat gefrustreerd, lelijk en gemeen op de hiel. De gele kaart was aan de milde kant maar de skeids vond het voldoende. Toen de heer Onbekende Speler een paar minuten later weer een overtreding op Nijboer beging kreeg hij dan toch zijn verdiende rode rakker toebedeeld.
Eastermar mocht het de rest van de wedstrijd opnemen tegen tien Westerkwartiersters.
 
Dit leidde in nog meer balbezit en kansen voor de gasten, ze vergaten zich echter te belonen tot in de 40e minuut. Max Dam speelde Knilles Kootstra in, die vervolgens breed trapte op Rindert Venema. Venema kaatste de bal terug en toen besloot Knilles de andere zijde eens te bezoeken. Hij speelde Jonkman in die meteen doorspeelde naar de vrijstaande Jurre Dam op rechts. Dam had een splijtende pass op Sijtse in huis.
 
Nadat de bal over nog enkele schijven van voet naar voet was gegaan belandde zij tussen de benen van Menno Dijkstra. Na nog even rondgedarteld te hebben besloot hij behendig af te drukken: 0-2!
 
Dit kunstje herhaalde hij twee minuten later en zo kon Eastermar met een heerlijk Jantje de thee opzoeken:0-3!
 
In de rust waarschuwde Jonkman voor de onvermijdelijke edoch gevaarlijke gemakzucht die er kon komen, dit kwam hem op een gnuivende lach van Willem Veenstra te staan.
 
Meteen na rust kwam het fel uit de kleedkamer gekomen Westerkwartier er gevaarlijk uit. De bal belandde gelukkig snoeihard tegen de ballen van keeper Max Dam en zo werd deze storm overleefd.
 
Fietsboys Molle en Cor waren rond de 38eminuut gearriveerd op de weduwe. Zij kwamen met hun fietstocht uitermate toevallig langs Niebert gereden. Ze besloten daar hun pauze te vieren, tijdens het uitrusten spiekten ze stiekem over de omheining naar de sprankelende pot voetbal.
 
In de tweede helft bleken de fietsmannen versterking te hebben gekregen: Tjeerd Dijkstra kwam met een bloedgang voorbij. Hij durfde het infoband met eventuele sancties niet aan stil te blijven staan en zou de rest van de wedstrijd op de wegen rond het veld blijven sjezen. Eveneens stiekem spiekend naar de geel-blauwe matadoren.
 
In de 70e minuut werd captain Jurryt naar de kant gehaald, hij werd vervangen voor Richard Brouwer. Een 7 minuten later zou ook Jurre Dam naar de kant komen, zijn vervanger luisterde naar de naam Jappie.
 
 
 
Dat beide Jurs nu het veld hadden verlaten bleek toch net wat teveel van het goede. Westerkwartier leek dit te ruiken en maakte hier krachtig gebruik van middels Halbin Wiersema in de 79e minuut: 1-3.
 
Jappie van der Bij had tijdens de rust staan keepen voor de overige wissels, met dit in het achterhoofd besloot hij in de 87eminuut de bal knap te vangen in de eigen zestien. De scheids kon niet anders dan een penalty toekennen: 2-3!
 
Westerkwartier wist in de laatste minuten nog hevig op de Eastermarder deur te kloppen. Dichterbij dan een schot vol op de kruising kwamen ze gelukkig niet meer. Zo wist Eastermar ondanks een uitermate spannende tweede helft de puntjes toch lekker mee te pakken!
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Suwâld
 
Groetnis,
Pake
Delen

Lees meer over:
mand

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!