23 november 2021 12:45

Mike Okkema

VV Eastermar 2 – ODV 4

20-11-2021

Wijsheid komt met de jaren, luidt een bekend spreekwoord. Enkele jaren na de legendarische wedstrijdverslagen van onder meer TSJ, McMoles en CH, is het (te) lang stil geweest rondom het vlaggenschip van de VV Eastermar. Velen gaven aan de verslagen te missen, en dat deed Mike O. erg veel pijn. Ook vanuit onze vrienden van VVE 1 is het schrijvend deze jaargang tot op heden rustig. Maar tradities kunnen in ere worden hersteld, en zie hier wellicht het begin. In de vorige verslagperiode was er een seizoenclimax van ongekend niveau. Echter wil trainer John v/d H. tot op heden in jaargang 2021-2022 het K-woord niet horen op sportcomplex de Burgerkamp. Waarvan akte.

In de afgelopen zomerstop zijn er de nodige personele wisselingen geweest rondom de selectie van VVE 2. Oudgedienden gaven noodgedwongen hun plaats af een nieuwe lichting spelers. Een aantal jongelingen dacht zich beter thuis te voelen onder de hoede van hoofdtrainer Klaas Z. Zij kwamen gelukkig al snel tot de conclusie dat spelen in de schaduw van het grote VVE 2, iets is wat niemand wil. De selectie is daarom nog steeds groeiende, een situatie waar John en zijn team erg tevreden over zijn. Een enkeling van u zal het wellicht vreemd vinden om voor het eerst deze eeuw een wedstrijdverslag van it Twadde te lezen zonder de naam Haije V. daarin. Ook hij werd geslachtofferd voor de jonge garde. Haije zwaait tegenwoordig de scepter over de technische commissie van de vereniging. Zijn presentaties daar worden nauwlettend in de gaten gehouden, door wie weet niemand.

Goed, de wedstrijd. John had de volgende namen voorzien in de opstelling. Op goal mocht Hamster aanwinst Atze S. zijn plicht vervullen. Achterin had de laatste nog aanwezige “golden oldie” Floris M. de taak om samen met Jacob Jan O., Stefan Erwin V. en laatkomer Cornelis H. de verdediging in te vullen. Centraal op het middenveld mochten Jurre Jan V. en de nieuwe smaakmaker van it Twadde geile Appie D. het spel maken. Rechts van hen stond Aron L., links de fameuze topscorer tot op heden Eppie D. Waarom zijn naam nog altijd rondgaat bij VVE 1, is ons een raadsel. Voorin mochten Mike O. en coronahotspot Arie v/d H. proberen wat goals te gaan maken. De bank werd verwarmd door de andere laatkomers, te weten Douwe D. en marathonloper Jan Jochem K.

De grensrechter van dienst bij tegenstander ODV luisterde naar de naam Tim D. Als hij beter kon vlaggen dan dat hij zingt of discussieert, werd dit niet als een probleem gezien.

Binnen 2 minuten had Mike zijn eerste kopbal al tegen de paal aanliggen. Het zou het begin zijn van een lange en zware middag met voldoende kansen ondanks een dramatisch eerste halfuur van Eastermarder kant. Na 10 minuten kon de Michael Jackson van ODV zich, na geklungel achterin bij Eastermar en een slippertje van Atze, als eerste melden op het scorebord; 0-1. De voorbode van een ware Thriller.

Met 15 minuten op de klok ging deze verdediging wederom niet volledig vrijuit en kon ODV ook de 0-2 op het bord zetten.
Mike begon zich te irriteren en besloot voor de tweede keer deze middag een bal op de paal te koppen. Daarnaast graag de speciale aandacht voor Jurre Jan. De man met normaal gesproken een solide traptechniek speelde de eerste helft precies 0 ballen naar de goede kleur aldus hemzelf. Het lukte hem vandaag zelfs om een corner 5 meter achter de vijandige goal langs, voor te geven.

In de 30e minuut was er een ijzersterke ingreep van Klaus Albert op het middenveld. Hij besluit naast hem kouwe Arie aan te spelen die vervolgens Eppie strak links de diepte instuurt. Deze geeft op zijn beurt hard en hoog voor en wie anders dan Mike vliegt al door de 16 meter. Hij raakt daarbij ook nog de bal en jaagt zo de 1-2 in de kruising. Na nog wat gerommel over en weer, een theaterstuk van Michael J. en wederom een prima verspeelde bal van Jurre Jan, is het rust.

In de rust wisselt trainer John het een en ander, zowel personeel als tactisch. Douwe mag het vanaf linksachter proberen de tweede helft en na zijn succesvol verlopen marathon van Rotterdam, maakt Jan Jochem met pijn in het hart zijn rentree op het voetbalveld. Hij komt voor Aron. Op de middenstip wordt er gezongen, een teken dat ook Tim D. zich opwarmt voor zijn tweede helft.

De tweede helft begint Eastermar een stuk sterker dan de eerste helft. Het blijft zo nu en dan wel ook rommelig, helemaal als Jurre Jan doorgaat waarmee hij voor rust ook al zo lekker bezig was, de bal aan de tegenstander geven. Ook Mike trekt zijn lijn door, hij kopt voor de derde keer deze middag op de paal. Marathonloper Jan J. haalt op zijn beurt de trekker over vanaf rand 16 meter, hoe de keeper van de tegenstander deze uit de kruising heeft weten te halen is tot op heden in heel Eastermar een raadsel.

Rond de 75e minuut staat Tim D. voor de kantine een privéconcert te geven voor Klaas J., Jurre besluit daarom maar een corner te nemen. Mike denkt eindelijk zijn tweede van de middag te maken maar daar denkt ODV anders over. Maar liefst 4 keepers werpen zich voor de bal, in 3 gevallen valt dit hands te noemen. Een rode kaart had hiervoor niet misstaan, scheidsrechter Henk van. D. is helaas nog steeds op zoek naar de schuldige tegenstander(s). De toegekende strafschop neemt topscorer Eppie voor zijn rekening en met een compleet mislukte panenka en een keeper die al in de hoek lag, tekent hij voor zijn 9e van het seizoen; 2-2! In de minuten daarna kruipt Eastermar nog eenmaal door het oog van de naald maar mede dankzij de sterk vlaggende Aron wordt er niet meer gescoord.

Nog voor de 90e minuut kan beginnen, is scheids Henk er wel klaar mee voor vanmiddag en fluit hij voor het einde van de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd zou het gesprek maar weinig gaan over het vertoonde spel. Wel werd er vol lof gesproken over de manier waarop Aron zich verzette tegen enkele uitspraken van de tegenstander.

Voor de winterstop staan er nog een drietal partijtjes op de planning, of deze daadwerkelijk gespeeld mogen worden, is de vraag in de huidige tijd. Voor zekerheid daarover moet u bij Mark en Hugo zijn. Voor zover nu bekend, wacht er aankomende zaterdag een uitwedstrijd tegen Noordbergum.